Надання першої допомоги!

Надання першої допомоги!

🩹 У нашому повсякденному житті невеликі травми у дітей можуть траплятися у будь-який момент. Як би ми не хотіли, щоб нашим дітям не було боляче, але опіки, садна та порізи є звичними супутниками у дитячому пізнанні світу.

👩‍⚕️ У момент, коли дитина несподівано травмується вдома чи на прогулянці, буває складно швидко зрозуміти, що робити і у якому порядку, тому педіатри Маминого Дому завжди готові дати кілька корисних порад для батьків, як реагувати:

1️⃣ Знайдіть зручне місце, щоб оглянути дитину та з’ясувати, чи потрібна негайна допомога.
2️⃣ Якщо дитина відчуває біль в будь-якій з кінцівок попросіть її порухати пальцями, з метою виключення наявності перелому.
3️⃣ У випадку, коли викликати швидку допомогу немає нагальної потреби, слід очистити рану від бруду та заспокоїти кровотечу.
4️⃣ Якщо травма супроводжується подразненням шкіри або опіками, використовуйте засоби для знеболення та заспокоєння шкіри.
5️⃣ Слідкуйте за станом дитини та, за необхідності, звертайтеся до лікаря для подальшої допомоги та огляду.

♥️ Ваша увага та турбота є найкращими засобами для швидкого одужання дитини. Якщо ж вам потрібна буде допомога, наші педіатри працюють для вас кожного дня на найближчих до вас локаціях поліклініки Мамин Дім.