Що має вміти дитина до 3х років

Що має вміти дитина до 3х років

👨‍👩‍👧‍👦 Безперечно, всі батьки хотіли б, щоб їхня дитина була найрозумнішою. Через це багато хто переймається, коли дитина не проявляє тих чи інших навичок у відповідному віці. Існує багато упереджень щодо того, що має вміти робити дитина на тому чи іншому етапі розвитку, тому сьогодні давайте розберемося щодо цього питання.

👶 Часто, звертаючи увагу на одноліток дитини, батьки можуть турбуватися, що ті вміють вже значно більше. Тим не менш, не існує вичерпного списку того, що має вміти малюк. Важливо розуміти, що кожна дитина унікальна і швидкість, з якою засвоюються ті чи інші вміння, може різнитися. Не потрібно поспішати, дитина поступово з усім впорається, можливо, трохи пізніше, ніж інші діти.

👩‍⚕️ Оцінити, чи справді є причини для занепокоєння, може ваш педіатр. Тому планові огляди є важливою складовою як піклування про здоров’я малюка, так і комунікації батьків із лікарем. Якщо у вас з’являються будь-які питання щодо розвитку дитини, лікар зможе розповісти, як діяти.

🧸 У Маминому Домі ми пропонуємо річні програми, що включають у себе регулярні планові огляди у педіатра. Лікарі вирішать майже всі питання, пов’язані зі здоров’ям малюка, оцінять фізичний розвиток та нададуть рекомендації.