Консультації хірурга для дітей

Консультації хірурга для дітей

✍Про важливість консультацій хірурга та хірурга- уролога ми вже неодноразово розповідали, але ж давайте пригадаємо та систематизуємо коли та кому все ж таки необхідно відвідати цього лікаря.

✍У новонароджених хлопчиків хірург повинен виключити фімоз та крипторхізм (неопущення одного або обох яєчок у мошонку з черевної порожнини). Це найпоширеніша патологія, тому вкрай важливо показати малюка в перші тижні після народження, або ще у пологовому будинку одразу після народження.

✍В амбулаторних умовах дитячий хірург може здійснити малі оперативні втручання, такі як:

📌розтин та дренування гнійних вогнищ (абсцесів, флегмон);
📌видалення новоутворень чи рекомендації щодо догляду
📌при фімозі та показаннях — розтин крайньої плоті.

✍На первинній консультації лікар знайомиться з маленьким пацієнтом, проводить збір анамнезу, ретельно оглядає дитину. Не залишаються поза увагою і слизові, шкіра, лімфатичні вузли, статеві органи, грудну клітку, м’які тканини тощо.
✍Якщо є показання, лікар видає направлення на додаткові обстеження та аналізи (МРТ, рентген, УЗД).

✍Після закінчення огляду хірург ставить діагноз, надає рекомендації щодо профілактики захворювання або підбирає ефективне лікування.

✍Після огляду хірург ставить діагноз, в разі необхідності, призначає додаткове обстеження або лікування. Батькам радитимуть обов’язково приділити увагу профілактиці, будь ласка, не нехтуйте цією порадою.

✍Важливо пам’ятати, що профілактичні огляди убезпечують від тривалого та складного лікування, а рання діагностика відхилень є запорукою швидкого відновлення організму та міцного здоров’я в дорослому віці.

🤗Найтурботливіший дитячий хірург та уролог приймає у Харкові, звертайтесь у разі потреби.