Стоматит у дитини, до кого звертатись?👩‍⚕️

Стоматит у дитини, до кого звертатись?👩‍⚕️

😖 Запалення слизових оболонок ротової порожнини є неприємним явищем у будь-якому віці, але у дітей стоматит зустрічається найчастіше. Він може викликати значний дискомфорт і біль, тому сьогодні давайте звернемо увагу на те, як реагувати на такі симптоми у дитини.

👄 Стоматит стоїть на першому місці серед хвороб слизової оболонки рота. Ця хвороба характеризується виразками або виразковими утвореннями на слизовій оболонці ротової порожнини, що може супроводжуватися болями та свербінням.

👩‍⚕️ Стоматит розвивається внаслідок реакції на зовнішні чинники, тож напряму пов’язаний з дією імунної системи. Хоча його і називають «хворобою брудних рук», і вважають суто дитячою проблемою, спровокувати стоматит можуть різні явища, починаючи від вірусів (наприклад, герпесу) і закінчуючи травмами ротової порожнини.

🩺 Тож, встановлення причини стоматиту є ключовим у подальшому його лікуванні. Найліпший варіант - звернутися до лікаря-педіатра, який допоможе виявити причину стоматиту і, за необхідності, направить до необхідного спеціаліста.

🧸 У поліклініці Мамин Дім працює багато чудових лікарів-педіатрів, кожен із своїми особливими навичками, але усі - справжні професіонали, що завжди прагнуть допомогти дитині одужати. Чекаємо на вас у будь-який час.